måndag 20 februari 2012

Vinbärskaka


Detta är världens enklaste kaka, eventuellt världens godaste också. Lite seg och sötsyrlig. Mamma gör den ofta till allas förtjusning. Härom dagen skulle vi fika och var sugna på något till kaffet. På 40 min var den färdig och dessutom blir det minimalt med disk!
Här är receptet för en hel långpanna:

200g smör som smälts i en stor kastrull
När smöret smält blandas resten av ingredienserna i kastrullen.
6 dl socker
4 ägg
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker

Smöra och bröa långpannan eller klä den i bakplåtspapper (blir ännu mindre disk sen).
Bred ut smeten och strö vinbär över (eller blåbär/hallon/krusbär osv)
Gräddas i 180 grader ca 30 min.

2 kommentarer:

  1. Var är mandelspånen? ? ? Den är lika god ändå. Många har trott att det varit mandelmassa i den! Eivor gör den alltid med hallon till Erikshjälpen. Mycket uppskattad!
    Mamma

    SvaraRadera
  2. Hej Susann!
    Googlade i helgen på vinbärskaka och hamnade på så sätt på din sida.
    Nu har jag gjort två vinbärskakor efter ditt recept som båda hamnat i soporna :( Så ledsamt!
    Är det jag som gör fel eller har du angivet något felaktigt mått i receptet?
    Första gången tror jag att jag tog för liten långpanna vilket resulterade i att kakan blev för tjock och inte stelnade. Trots att jag hade inne den betydligt längre än vad som är angivet i receptet.
    Andra gången blev den bättre men ändå alldeles för kladdig i mitten och då hade jag ändå en större långpanna/plåt.
    Vad har din långpanna för mått?

    Skam den som ger sig. Ska bara slicka mina sår så ger jag mig nog på den igen...För även om den var för kladdig och inte dög att bjuda på så var det absolut inget fel på smaken :)

    Hälsningar
    Jenny

    SvaraRadera